20 Ağustos 2010 Cuma

Azdan Seçmeli, Bol Şıklı ..

Hayatta neler vardır önemli olan bizler için ? Aile en başını çeker önem kavramı yetersiz kalır hatta bu sıralamada. Kendi vardır sonra insanın hep derim bencillik yaratılışımızda var olandır inkar etmek lüzumsuzdur. Aşk vardır . Duyguların en şahanesi,yedisinden yetmişine en gönülden hissedileni. Başarı vardır kardeşleri olan iş ve maddi imkanlar vardır. Arkadaşlar vardır. İş olmayınca,işler çığrından çıktığında ''işte şimdi toparlayamam'' dediğinde,paran olmayınca,aşkın olmayınca,ailene kızdığında,güldüğünde,ağladığında... Aralarına virgül koyabileceğim pek çok kelime eklenir ''Arkadaş'' diye başladığımda ..

Arkadaş demek kızlar demek. Kızlarla Bursa manzarasına nazır teras sefas yaptık bugün. Bursa güzeldi, ışıklar yanıp söndükçe Bursa göz kırpar gibi hareketleniyordu. Düğününde havai fişekleri arka arkaya 20 kez patlatarak zenginlik sıfatını kazanmaya çalışan çiftlerin mutluluklarının nasıl olabileceğini tahmin etmeye çabaladık. Gizem kararsızdı ''Kızım millet evlendi,yuva kurdu,hatta çocuk yaptı biz terasta oturmuş hayal ediyoruz'' diye şahane cümleler kurmadaki başarısını gözler önüne serdi. Cansu'm '' evlilik yaaaaaa, ne uzak bir kelime bana ıyyy '' diye kendisinden duyduğumuz da artık şaşırmadığımız o eşsiz Tansu Çiller haliyle yaptığı konuşmalarına yer verdi bol bol. Bense görülmeye ve gülünmeye değerdim. Mizah anlayışım maksimum seviyeye ulaşmış bir durumda ikisine de çeşitli iltifatlarda bulunup hemen arkasından ettiğim hakaretlerle durumu içinden çıkamadığım bir hale sokuvermiştim.
Geneli sessiz geçti ama bugünün. Hepimiz manzaraya bakıp konuştuk mesela sanki tee karşıdaki tepede söyleyeceklerimiz yazıyormuşta bizde yalnızca düşünmeden onları okuyormuşuz gibiydi. Dertleştik her zaman ki gelenek haline gelen ses tonumuzla. Şarkı dinlemek için uğraştık bir müddet onlarda tat vermiyor ki  eskisi gibi biz söyledik yine tüm şarkıcılara inat...

Üzgünmüyüz,yorgunmuyuz,mutsuzmuyuz,yalnızmıyz...
Hepsinin ayrı ayrı şıkkı olsaydı hangisiyiz sorusunun cevabı hangi şık olurdu.
Hepsi diye eklenmeli derdi Gizem o kızgınlıkla.
Hiçbiri diye şıkda koysana ben onu şeçicem derdi Cansu .
Cevap anahtarı son sayfalarda olur hep dimi diye eklerdim bende ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder